Over Ergolift

Historie

Ergolift is opgericht in 1999 door een team van enthousiaste mensen die in de markt van gevelliften reeds jaren actief waren. Vanuit Apeldoorn werd het bedrijf gestart en groeide al gauw uit naar een toon­aangevende leverancier van dakwagens, gevelladders en valbeveiliging.

Inmiddels is Ergolift uitgegroeid tot een onderneming met ca. 25 medewerkers die zich dagelijks bezighouden op het gebied van gevelliften. Begin 2017 is Ergolift overgenomen en geïntegreerd met Stameta Staphorst die al jaren de productie van nieuwe installaties verzorgde.

Vanuit onze productie­locatie in Staphorst wordt nu landelijk de service en montage verzorgd van nieuwe en bestaande installaties. Daarnaast opereren onze buitendienst medewerkers vanuit heel Nederland om dicht bij onze klanten te zijn.

 • Ervaring

  Al meer dan 25 jaar ontwerpt en produceert Ergolift deze eigen installaties en is hiermee toon­aangevend in de markt. Ons uitgangspunt hierbij is “Het leveren en onderhouden van oplossingen voor het bereikbaar maken van glas- en geveldelen van gebouwen, waarbij wij onze klanten ontzorgen en de installaties optimaal en veilig kunnen worden ingezet.”

 • Eigen beheer

  Vanuit onze verkoop- en productielocatie in Staphorst bouwen wij op een duurzame manier al meer dan 25 jaar met een enthousiast team van 25 specialisten onze Ergolift gevelonderhouds­installaties. We hebben deze volledig in eigen beheer waarmee we garantie stellen op veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Daarnaast worden mechanische onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn door Ergolift zelf gemaakt.

 • Nazorg

  De nazorg op een nieuwe installatie, gebruikers­instructies en het nodige onderhoud, reparaties en vervanging van alle merken gevelonderhouds­installaties is aan Ergolift toevertrouwd.

 • Complexe situaties

  Naast de standaard installaties is Ergolift in staat om ook complexe en uitdagende situaties bereikbaar te maken, door onze eigen engineering en productieafdeling in Staphorst. Op basis van je aanvraag wordt dan een engineers­opdracht uitgevoerd om de mogelijkheden en de haalbaarheid van het project uit te werken.

 • Klantenteam

  Binnen Ergolift werken wij met een betrokken team van deskundige medewerkers om onze klanten dagelijks persoonlijk te woord te staan. De communicatie­lijnen tussen de verschillende disciplines zijn bij ons zeer kort, waardoor je snel antwoord krijgt op lopende vragen.

Werken op topniveau

Ergolift staat al jaren bekend in de markt als leverancier van veilige, betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige gevelonderhouds­installaties. Onze werkwijze is erop afgestemd dat wij in overleg met de klant altijd kiezen voor veiligheid van de gebruikers en onze monteurs.

Uit ervaring en regelmatige veiligheids­trainingen zijn de medewerkers op de hoogte van de laatste regelgeving, nieuwste technieken en houden we onze kennis actueel.

Monteurs van Ergolift zijn VCA gecertificeerd en zijn voorzien van screenings voor overheids­gebouwen, Generieke Poortinstructie en andere toegangs­maatregelen bij speciale instellingen.

Alles onder 1 dak

Ergolift is je partner voor het produceren, leveren, vervangen en monteren van nieuwe duurzame gevelonderhouds­installaties en het uitvoeren van service, onderhoud en reparaties aan bestaande gevelonderhouds­installaties.

Met een landelijke dekking ontzorgt Ergolift haar klanten dagelijks op basis van advisering, engineering, verkoop, onderhoud, vervanging, service en reparaties, assistentie liftkeuringen en instructies aan gevelonderhouds­installaties op verschillende gebouwen in Nederland.

Duurzaamheid

Ergolift heeft op het gebied van duurzaamheid een aantal doelen op basis van sociale verantwoordelijkheid, energie management , product levensduur en bron- en afval­management.

✓ Ergolift biedt als duurzame organisatie een leefbare omgeving door middel van goede arbeidsverhoudingen, aandacht voor de medewerkers middels het programma Werkgeluk en het verdelen van de verantwoordelijkheid.

✓ Op basis van productlevensduur streeft Ergolift naar het produceren van nieuwe installaties met een levensduur van meer dan 25 jaar.

✓ Onze productielocatie in Staphorst is voorzien van een warmte­pompsysteem en wordt verlicht met ledverlichting.

✓ Onze productielocatie in Staphorst is sinds kort uitgerust met een ultramoderne fiberlaser­installatie die is voorzien van een eigen stikstofgenerator. 

✓ Bij afkomende en nieuw te vervangen onderdelen wordt het afval verzameld en gescheiden afgeleverd bij gecertificeerde depots.

Toekomst:

✓ Op dit moment loopt er een vergunnings­aanvraag voor zonnepanelen en een windturbine, zodat wij energie­neutraal kunnen produceren.

✓ Ons streven is om in 2026 volledig te zijn overgestapt naar een elektrisch wagenpark.