Referentie Boerhaaveflat Groningen

Vervanging gevelonderhouds­installaties

De Boerhaave­flat is een 40 meter hoge flat gelegen in de stad Groningen. Het gebouw is in 1999 voltooid en telt 14 verdiepingen. De gevels van het gebouw moeten op een veilige en effectieve manier onder­houden kunnen worden. Op het dak van de Boerhaave­flat staan 2 oude gevelonderhouds­installaties die niet meer naar wens presteren. Het vervangen van deze installaties is een mooie uitdaging voor Ergolift.

De gebouw­beheerder (PandGarant) van het pand kwam bij Ergolift terecht om een gevelonderhouds­specialist naar de huidige installaties te laten kijken. In dit project hebben we nauw samen gewerkt met de VVE en de betrokken partijen. Lees hieronder meer over de aanleiding, onze aanpak en het resultaat van dit project.

Aanleiding

De huidige installaties op de Boerhaave­flat in Groningen hebben veel storingen en staan regelmatig stil. Dit zijn indicaties dat een gevelonderhouds­installatie aan vervanging of revisie toe is.

De VVE van de flat kwam terecht bij Ergolift aangezien ze vakkundig advies nodig hadden van een gevellift­specialist. Door de storingen en de lange stilstand van de installaties hebben bewoners 2 jaar lang de ramen niet kunnen wassen.

Aanpak

Wanneer een gevelonderhouds­installatie veel storingen geeft of lang stilstaat, is de kans groot dat deze vervangen of gereviseerd moet worden. Dit kan het best beoordeeld worden door een specialist. Daarom is er een gevellift­specialist naar de Boerhaave­flat in Groningen gegaan om een vrijblijvende schouwing te doen.

Bij een schouwing kijkt een specialist van Ergolift naar de huidige status van de gevellift en naar de omstandig­heden op het dak. De specialist heeft gekeken naar de installaties en heeft besloten dat deze volledig vervangen moeten worden. In dit geval was revitalisering waarbij een aantal onder­delen van de installatie vervangen worden geen optie. Naast dat het kosten­plaatje niet aantrekkelijk was, had de installatie ook een te oude basis.

Het ontwerp, de productie en de grondige testprocedure van de gevelonderhouds­installaties heeft plaats­gevonden op onze eigen locatie in Staphorst.

Resultaat

Op basis van de schouwing kon onze gevellift specialist een vak­kundig advies geven. Hierbij zijn ook de verschillende kosten­plaatjes voorgelegd aan de VVE. Uiteindelijk is ervoor gekozen om de 2 installaties op het dak te vervangen.

Er staan nu 2 nieuwe installaties op het dak van de Boerhaave­flat in Groningen. De bewoners van de flat waren erg tevreden, aangezien hun ramen na 2 jaar weer op een veilige manier gewassen konden worden.

Benieuwd wat wij kunnen doen voor jouw project? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.

Wat anderen zeggen

''Door de open en tijdige communicatie waren we (eigenaren, bewoners en beheerder) continue op de hoogte van het verloop van het project en hebben we in goede samen­werking deze klus geklaard.''

Tonny Post - Technisch beheerder Pand­Garant voor VVE Boerhaave­flat Groningen