Referentie Nieuwbouwproject Rotterdam

Huis op Zuid

''Huis op Zuid'' wordt een multifunctioneel gebouw in het zuiden van Rotterdam. Door sport- en zwemfaciliteiten en woonappartementen speelt het nieuwe gebouw een sleutelfunctie in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Het biedt huidige en toekomstige bewoners van Rotterdam Zuid optimale mogelijkheden om te sporten, wonen en te ondernemen.

De 50 meter hoge woontoren bevat 104 appartementen waarvan de gevels onderhouden moeten worden. Om dit op een veilige manier te laten gebeuren, is een gevelonderhoudsinstallatie nodig. Ergolift is als specialist in gevelonderhoudsinstallaties ingeschakeld.

Aanleiding

De toekomstige bewoners van ''Huis op Zuid'' hebben baat bij een goed onderhouden gebouw. Een toren van 50 meter hoog heeft een gevelonderhoudsinstallatie nodig voor een veilige werkomgeving van onderhoudsploegen.

Zoals bij ieder nieuwbouwproject is een goede dakindeling onmisbaar. Mede door veel leidingwerk op het dak en kasten voor vogels en vleermuizen aan de gevel ontstaat een bijzondere situatie waarvoor vakmanschap is vereist.

Aanpak

De specialisten van Ergolift hebben de situatie in Rotterdam grondig bekeken. Op basis van de wensen van de verschillende betrokken partijen zijn de engineers aan slag gegaan.

We hebben een gevelonderhoudsinstallatie ontworpen die exact aansluit bij de wensen en architectuur van het gebouw in Rotterdam. De installatie wordt op een vrij opgelegd railtraject met verhoogde poten geplaatst en kan om de kasten voor de vogels en vleermuizen heen werken.

Onze specialisten hebben ontwerpen gemaakt die ruimschoots aan de veiligheidseisen voldoen. Na goedkeuring en het afronden van de ontwerpen zijn we begonnen met de productie in Staphorst.

Resultaat

Op het dak in Rotterdam is een EVA-EZ in speciale kleur die afgestemd is op de andere kleuren van het pand geplaatst. Door het railtraject kan de installatie vrij bewegen over het dak zonder het leidingwerk in de weg te zitten. Hiermee kunnen de gevels van het gebouw veilig onderhouden worden en presteert dit gebouw op zijn best.

Benieuwd wat wij kunnen doen voor jouw project? Vraag dan een vrijblijvend advies­gesprek aan met één van onze specialisten.

Wat anderen zeggen

''Door de flexibiliteit bij Ergolift hebben we het plaatsen, ondanks de steeds wisselende planning door het natte weer, goed met elkaar af kunnen stemmen''

Peter Beckers - Van Roey Bouw