Referentie Leiden Bio Science Park

Nieuwbouw­project More

Het Leiden Bio Science Park is een biomedische broed­plaats van wereld­formaat. Meer dan 60 bedrijven en diverse kennis­instellingen werken aan bio­technologie voor medische en bio­farmaceutische doeleinden. Voor het huisvesten van alle bio-talenten worden 703 zelfstandige studenten­woningen gebouwd als onderdeel van een nieuw steden­kundig plan. Het Leiden Bio Science Park vraagt om oplossingen passend bij de gewenste uitstraling. Een aspect om deze uitstraling te waarborgen is het effectief reinigen en onderhouden van de gevels. Een mooie uitdaging voor Ergolift.

Ergolift is aangeschoven bij nieuwbouw­project ''More'' na oplevering van het technische ontwerp van het wooncomplex. De indeling van het dak was al klaar en de aannemer van het project zocht een specialist in gevelonderhouds­installaties.

Aanleiding

De indeling van het dak van nieuwbouw­project ''More'' was klaar toen Ergolift in gesprek ging met de aannemer (Heddes Bouw & Ontwikkeling). De gevels van de nieuwe studenten­woningen moeten jarenlang op een veilige manier onderhouden kunnen worden. Dit kan alleen als de gevels 100% bereikbaar zijn voor glas­bewassing en onderhoud. Hiervoor moesten meerdere gevelonderhouds­installaties op het dak komen.

De situatie van dit nieuwbouw project was complex. Voordat we weten welke installatie geschikt is voor een project, moeten we inzichtelijk hebben welke waardes allemaal een rol spelen in een project. Hiervoor is specialistische kennis vereist en daarom hebben onze specialisten nauwkeurig de details afgestemd met de aannemer.

Aanpak

Nadat we alle (wettelijke) eisen en klant­wensen in beeld hadden gebracht, hebben we een tekening gemaakt van de installaties op het dak, met alle details inbegrepen. In dit project waren details zoals hoogte, het veilige looppad naar de installatie, extra stevigheid van het dak en het railtraject van toepassing. Op basis van deze tekening zijn we begonnen met de productie.

De onderdelen van de machine zijn in Staphorst geproduceerd. Hier zijn de gevelonderhouds­installaties ook opgebouwd door onze vak­kundige specialisten. Na een grondige test­procedure waren de machines vrijgegeven voor transport en konden ze richting Leiden.

Resultaat

De wens van de opdrachtgever was dat de gevelliften achter een schutting en uit het zicht werden geplaatst. Vaak is de doorgang dan klein en de ruimte voor een gevellift beperkt.

Er zijn 3 gevelonderhouds­installaties inclusief railtrajecten geplaatst door Ergolift. Er is veel energie gestoken in het ontwerp waardoor de installaties perfect in de ruimte geïnstalleerd konden worden door onze service­monteurs. Er kan nu in Leiden veilig op topniveau worden gewerkt met gevelonderhouds­installaties van Ergolift.

Benieuwd wat wij kunnen doen voor jouw project? Vraag dan een vrijblijvend advies­gesprek aan met één van onze specialisten.

Wat anderen zeggen

''Door de specialistische kennis van Ergolift hebben we deze complexe klus weten te klaren''

Bas Pander - Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V.