Referentie Pauluskerkplein Eindhoven

Vervangings­project Eindhoven

De woontoren op het Pauluskerk­plein in Eindhoven is tientallen jaren geleden gebouwd. De woontoren biedt huisvesting voor allerlei type bewoners. Voor deze mensen is het van belang dat de gevels van het pand op een effectieve manier gereinigd en onderhouden kunnen worden. Op het dak van de woon­toren staat een gevelonderhouds­installatie die niet meer naar wens presteert. Voor Ergolift een mooie uitdaging om deze te vervangen met een gloednieuwe installatie.

Ergolift is benaderd door adviesbureau TDK liftplan om als specialist in gevelonderhouds­installaties de situatie te beoordelen. TDK liftplan fungeert als adviseur van de klant. Ergolift & TDK liftplan hebben nauw samengewerkt om in dit project de eindklant van een geschikte oplossing te voorzien. Lees hieronder meer over de aanleiding, onze aanpak en het resultaat van dit project.

Aanleiding

De oude gevelonderhouds­installatie op het dak in Eindhoven werkte niet meer naar wens van de opdrachtgever. De oude installatie moest via handelingen met kettingen en touwen gestuurd worden om alle bewegingen te maken. Het is dus vanzelf­sprekend dat deze gevellift vervangen moest worden.

Wanneer we een oude gevelonderhouds­installatie aantreffen, is veiligheid altijd een prioriteit. We wegen af of de installatie volledig vervangen moet worden of dat deze via revitalisatie nog tot leven kan worden gebracht.

Aanpak

Als we een melding krijgen van een oude installatie die niet meer naar wens werkt, moet een specialist van ons altijd de situatie op het dak beoordelen. Dit doen we via een vrijblijvende schouwing.

Tijdens de schouwing in Eindhoven kwam onze specialist tot de conclusie dat de oude installatie niet te herstellen was en volledig vervangen moest worden. Dit advies hebben we uit­gebracht en na overleg tussen de betrokken partijen zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe installatie. Na het ontwerp, de productie en een grondige test­procedure in Staphorst was de installatie klaar voor transport naar Eindhoven.

Eenmaal aangekomen in Eindhoven was de parkeerplaats, inrit en toegang afgezet en de bewoners van het pand waren ingelicht zodat we de gevelonderhouds­installatie zorgeloos konden vervangen

Resultaat

De oude installatie is vakkundig in onderdelen van het dak verwijderd en met een vrachtwagen van de locatie getransporteerd.

Op het dak van de Pauluskerk­plein in Eindhoven is een gloednieuwe EVA-C en EVA-EZ gevelonderhouds­installatie van Ergolift geplaatst. Deze installatie heeft een lange vlucht, hiermee kunnen de balkons onderhouden worden.

De pandeigenaar, het adviesbureau en de bewoners waren erg tevreden over het verloop van het project. De gevellift van Ergolift staat op een andere plek dan de oude gevellift, waardoor deze minder in het zicht is. Ook maakt onze installatie geen lawaai bij harde wind.

Benieuwd wat wij kunnen doen voor jouw project? Vraag dan een vrijblijvend advies­gesprek aan met één van onze specialisten.

Wat anderen zeggen

''Door de expertise en goede communicatie van Ergolift zijn we zeer tevreden over de oplevering van de nieuwe gevelonderhouds­installaties''

Peter van Dijk - 'Thuis